Strateška dokumenta

strategija lpotp lapzm lapizblapromilapromkinjestudotpvode

Etno domaćinstvo, restoran i konaci Zornića kuća

Barajevo, zeleno srce Grada Beograda, predstavlja Vaše zeleno utočište, Etno domaćinstvo, restoran i konake ''Zornića kuću''.

Zornića kuća i domaćinstvo se nalazi na 25 km od Beograda i 5 km od Ibarske magistrale. Izgradnja objekata i dogradnja zatečenih je otpočela 2003. godine, a kontinuirano se radi na proširenju smeštajnih kapaciteta, uz poštovanje principa autentičnosti obeležja etno graditeljstva.

Mešavinom tradicionalnog srpskog i mediteranskog stila, korišćenjem osnovnih graditeljskih elemenata, drva, kamena i cigle, stvoren je jedinstven kutak, koji može zadovoljiti i kriterijume najprobirljivijih posetilaca.

Prostor je prilagođen turistima u tranzitu ili onima koji su na dnevnim turama. Restoran, smeštajni kapaciteti, prostor za rekreaciju, mini zoo vrt, dobar prilaz, prostran i veliki parking i druge pogodnosti, nude posetiocima pun komoditet i prijatnu domaću atmosferu.

Restoran i domaćinstvo ''Zornića kuća'', dobitnik je nagrade za unapređenje etno i eko turizma na Beogradskom sajmu. Domaćinstvo je, zahvaljujući kvalitetu usluge, koju pruža, registrovano kao prvo etno domaćinstvo sa četiti zvezdice. Veliki broj organizovanih turističkih poseta, poseta škola i vrtića, poznatih javnih ličnosti, dobar su pokazatelj uspešne afirmacije etno domaćinstva, za koje smatramo, da ima sve kapacitete da postane reprezentativno etno mesto Barajeva, kao i šireg područja Grada Beograda.

U proteklim godinama, zabeležen je porast posećenosti iz zemlje i inostranstva. Poseta Sajmovima turizma jedan je od aspekata vidljive promocije, koja je organizovana uz učešće opštine Barajevo.

Obzirom da Gradska opština Barajevo, turizam, unapređenje kvaliteta zaštite životne sredine i podsticanje razvoja izletničkog, sportsko - rekreativnog i kulturno - istorijskog turizma, smatra prioritetom u postizanju svog održivog razvoja, to komunikaciju sa turističkim i drugim privrednim subjektima, pružanje logističke podrške svima, koji posluju na našoj teritoriji, smatramo suštinski vrlo značajnom.


Zornića kuća Zornića kuća Zornića kuća

Galerija fotografija: Selo otvorenog srca, 1. januar 2014.

Partneri

banbg bandir bankzm banjkp banvla bandeu banundp bangiz banosce bansida banjap banrec banskgo bannaled banex banpk banbos banlaz banvlas